Olej Krokoszowy 50ml

kr.2,400


BIO OLEJ KROKOSZOWY / Olej Carthamus Tinciorius /

Nierafinowana, tłoczona na zimno, organiczna wersja oleju szafranowego Carthamus Tinctorius.

* Zawiera największą ilość kwasu linolowego spośród wszystkich olejów roślinnych. Dodatkowo zawiera kwas oleinowy i palmitynowy oraz witaminy A i E w ich naturalnej postaci.
* Działa przeciwzapalnie, redukuje przebarwienia i zanieczyszczenia.
* Szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu.
* Odpowiednio stosowany wzmacnia pasemka od cebulek aż po same końce.
* Pozytywnie wpływa na mieszki włosowe, sprawiając, że włosy stają się mocniejsze, odżywione i mniej wypadające. Po jego zastosowaniu włosy są dużo lepiej podkręcone, lśniące, elastyczne, nie obciążają, są gładkie i przyjemne w dotyku.
* Przeznaczony do cery tłustej, trądzikowej i mieszanej.

Brak w magazynie

KROKOSZ BARWIERSKI (Carthamus tinctorius)

Gatunki roślin jednorocznych z rodziny Asteraceae. Pochodzi z terenów Indii i Bliskiego Wschodu. Biało-żółta łodyga osiąga 1,3 metra wysokości. Kwiaty na koronie są intensywnie pomarańczowe. Suchy, niepękający owoc ze skórzastą owocnią, w której znajduje się luźno ułożone nasiono. Roślina jest uprawiana na barwniki i cenny olej do produkcji kosmetyków, zwłaszcza produktów mydlanych.


BIO OLEJ KROKOSZOWY / Olej Carthamus Tinciorius /

Nierafinowana, tłoczona na zimno, organiczna wersja oleju szafranowego Carthamus Tinctorius.

* Zawiera największą ilość kwasu linolowego spośród wszystkich olejów roślinnych. Dodatkowo zawiera kwas oleinowy i palmitynowy oraz witaminy A i E w ich naturalnej postaci.
* Działa przeciwzapalnie, redukuje przebarwienia i zanieczyszczenia.
* Szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu.
* Odpowiednio stosowany wzmacnia pasemka od cebulek aż po same końce.
* Pozytywnie wpływa na mieszki włosowe, sprawiając, że włosy stają się mocniejsze, odżywione i mniej wypadające. Po jego zastosowaniu włosy są dużo lepiej podkręcone, lśniące, elastyczne, nie obciążają, są gładkie i przyjemne w dotyku.
* Przeznaczony do cery tłustej, trądzikowej i mieszanej.

Olej szafranowy Etja BIO jest produkowany z ekologicznych surowców i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO oraz rejestrację w bazie CPNP. Produkt przebadany dermatologicznie.

JAK UŻYWAĆ

* Może być stosowany bezpośrednio na skórę
* Jako dodatek do kosmetyków przeznaczonych do cery tłustej, trądzikowej, mieszanej (z tendencją do przetłuszczania się).
* Niektóre źródła podają, że hamuje wzrost włosów po depilacji. Po depilacji nałóż olejek i poczekaj, aż się wchłonie. Stosowany miejscowo uszkadza mieszki włosowe
* Kąpiel zmiękczająca skórę. Wlej 10 ml oleju do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody.

PRZECHOWYWANIE

Zawsze zamykaj butelkę po użyciu i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.

POCHODZENIE
Stany Ameryki

* Olejek kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogody może powodować niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Waga 150 g

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Wyświetlaj wyłącznie recenzje w języku Polski ()

Napisz pierwszą opinię o „Olej Krokoszowy 50ml”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *