Olej ze Słodkich Migdałów

kr.2,200

NATURALNY OLEJ Z MIGDAŁÓW / Olej Prunus Amygdalus Dulcis (Słodki Migdał)

Olej otrzymywany przez tłoczenie na zimno słodkich migdałów, a następnie częściowo rafinowany. Bardzo lekki i łagodny olejek zawierający wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, proteiny oraz witaminy A, B1, B2, B6 i D. To naturalne rozwiązanie problemu każdego rodzaju skóry i skóry, szczególnie wrażliwej, suchej i dojrzałej. Doskonale tolerowany i wchłaniany przez skórę, dobrze się rozprowadza, nie daje efektu tłustości. Olejek migdałowy stosuje się w stanach zapalnych skóry, podrażnieniach, egzemie i łuszczycy.

Pojemność 50 ml z praktyczną pompką dozującą.

Brak w magazynie

NATURALNY OLEJ Z MIGDAŁÓW / Olej Prunus Amygdalus Dulcis (Słodki Migdał)

Olej otrzymywany przez tłoczenie na zimno słodkich migdałów, a następnie częściowo rafinowany. Bardzo lekki i łagodny olejek zawierający wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, proteiny oraz witaminy A, B1, B2, B6 i D. To naturalne rozwiązanie problemu każdego rodzaju skóry i skóry, szczególnie wrażliwej, suchej i dojrzałej. Doskonale tolerowany i wchłaniany przez skórę, dobrze się rozprowadza, nie daje efektu tłustości. Olejek migdałowy stosuje się przy stanach zapalnych skóry, podrażnieniach, egzemie i łuszczycy.

Olej ze słodkich migdałów jest w 100% naturalny. Produkt przebadany dermatologicznie.

ZASTOSOWANIE

* w czystej postaci bezpośrednio na skórę
* polecany do demakijażu
* idealna baza do rozcieńczania naturalnych olejków eterycznych i innych olejków bazowych
* dodatek do kremów, balsamów, mleczek
* naturalna odżywka do włosów – zmiękcza, nawilża i poprawia połysk wysuszonych włosów. Wcierając olejek migdałowy w końcówki włosów, ochroni je przed chlorem, słońcem i wodą
* produkcja mydła – olejek ze słodkich migdałów łatwo się zmydla. Wykorzystywany do produkcji mydła tworzy przyjemną, lekką pianę
* ze względu na zawartość minerałów, witamin i protein bardzo często wykorzystywana jest do masażu
* kąpiel – dodanie niewielkiej ilości (8-10 ml) do wanny z ciepłą wodą delikatnie nawilży i ujędrni skórę

PRZECHOWYWANIE
Zawsze zamykaj pompkę dozującą korkiem po użyciu i staraj się przechowywać w chłodnym miejscu.

POCHODZENIE
Włochy

Olejek kosmetyczny Etja to produkt naturalny. Wpływ sezonowych zmian pogody może powodować niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości .

Waga 120 g

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Wyświetlaj wyłącznie recenzje w języku Polski (0)

Napisz pierwszą opinię o „Olej ze Słodkich Migdałów”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *